Cégünk rövid története

A Geszta-Studió Bt 1995-ben alakult, ma már 2 generációs magyar földmérő családi vállalkozás.

Eleinte szinte csak közmű mérésekkel foglalkoztunk az ország különböző pontjain. Részt vettünk többek között az induló települési kábeltelevízió hálózatok felmérésében, később a magyarországi távközlési hálózat fejlesztésekre vonatkozó kábel konzorciumoknak mértünk új építésű távközlési hálózatokat.

- 1995-től egyedüli zalai vállalkozóként a MATÁV - jelenleg T-COM - akkor induló számítógépes előfizetői nyilvántartó rendszerének feltöltésében vállaltunk jelentős szerepet. A későbbiekben éveken keresztül az akkori áramszolgáltató - ma E-ON - minősített beszállítójaként elektromos hálózatépítéseket mértünk.

- A közművek mérése közt volt időnk a szakma más területein is kamatoztatni, illetőleg fejleszteni tudásunkat. Többek között a Keszthely- Gyenesdiás közt épült első körforgalom kitűzése a Hoffmann Rt megbízásából, vagy a 76. sz. főút Zalaegerszeget elkerülő szakaszának teljes megvalósulási felmérése-, földhivatali dokumentálása a Magyar Közút megbízásából. Később az ajkai hőerőmű biotüzelésű kazánjának szállítószalag kiépítéséhez az alaptérkép 3D modelljének felmérését, valamint Romániában egy kavics osztályozó rendszer alapjainak kitűzését is mi végeztük a Gépsystem Kft megbízásából.

Az elmúlt években kollégáink jelentős munkát végeztek az M80 gyorsforgalmi autóút teljes geodéziai kivitelezésében.

Az utóbbi időben gyorsforgalmi utak építése során üzemi hírközlő kábelek (ÜHK optika) nyomvonalának kitűzése, bemérése, továbbá markertervek készítése és kitűzése is a tevékenységeinket képezik:

- M80 gyorsforgalmi autóút (Körmend - Rábafüzes OH)

- R67 gyorsforgalmi autóút (Kaposfüred elkerülő)

- M83 gyorsforgalmi autóút (Pápa – Győr)

Néhány éve kezdtünk el foglalkozni a magyarországi temetőkataszterek korszerűsítésével. Célunk, hogy lehetőleg felhasználóbarátabb és egységes rendszert tudjunk kialakítani, ezért megalkottuk TEMIR -t (Temetői Információs Rendszer). A TEMIR nem más, mint egy komplex és innovatív temetőnyilvántartó program, beépített térkép modullal.Programunkban fenntartóként bármennyi temetőt kezelhet és bármennyi gépre telepíthető. Kizárólag a felhasználók számát korlátozzuk.